YÜKSEKOKULUMUZDAN HABERLER

AŞÇILIK’TAN PROFESYONELPASTA VE EKMEK YAPIMI EĞİTİMİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri ile “Pasta ve ekmek Yapımı eğitimi” etkinliği düzenledi. Etkinlikte üniversite ve lise öğrencileri farklı türlerde ekmek yaptı.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte Artizan Ekmek yapımı ve Butik Pasta eğitimi verildi. Eğitime Aşçılık Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Soner Beşcanlar, Öğretim Görevlisi Uğur Eren Taşkesen, Öğretim Görevlisi Mustafa Tuncerve Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Doğan Kelamkatıldı.

Beşcanlar:Hem Öğrencilerimiz Farklı Deneyimler Elde Edecek Hem De Üniversitemizin Adını Duyuracağız”

Yozgat Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Soner Beşcanlar, yeni açılan bir program olmalarına karşın birçok etkinlikle öğrencilerin uygulama gerçekleştirdiklerini belirterek “ Üniversitemiz ve bölümümüz adına gerçekleştireceğimiz etkinlikler aracılığıyla hem öğrencilerimiz farklı deneyimler elde edecek hem de üniversitemizin adını duyuracağız. Önümüzdeki günler de farklı etkinlikler düzenlemek için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Profesyonel ekmek yapımı eğitimi alan Aşçılık Programı öğrencileri ile Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu tür etkinliklerin deneyim noktasında çok önemli olduğunu ve meslek yaşamları öncesinde böyle bir uygulamanın kendilerini perçinlediğini belirtti.

Çeşitli ekmek mikslerinin öğrencilere tanıtıldığı programda öğrencilerfarklı türlerde ekmeğin nasıl yapıldığını en ince detaylarına kadar görme imkânına kavuştu.

25.10.2019 16:22